I denne episoden av Spirit Stories er gjesten vår Ayya Santussika, spirituell leder for Karuna Buddhist Vihara i Nord-California.

Ayya Santussika ble født i Illinois i 1954 og vokste opp på en gård i Indiana. Mens hun var alenemor, tok hun en batchelor og master grad i informatikk. Hun jobbet som programvaredesigner og utvikler i femten år i San Francisco. Hennes søken etter dypere mening og søken etter å hjelpe, førte til at hun utdannet seg til en tverr-religiøs formidler gjennom et fireårig program som gav en Masters of Divinity-grad. Hun begynte å reise i Asia i 1999, og lærte av ulike mestere, spesielt i Thailand. Det var disse opplevelsene, sammen med tiden tilbrakt ved Abhayagiri Buddhist Monastery i California, som utviklet hennes tillit så mye at hun valgte å leve og praktisere som ei theravada bhikkhuni.

Ayya ​​​​Santussika ble først en anagarika (som følger åtte leveregler) i 2005, deretter fikk hun en ordinasjon som samaneri (som følger 10 leveregler) i 2010 og bhikkhuni ordinasjon (311 leveregler) i 2012 ved Dharma Vijaya Buddhist Vihara i Los Angeles. Hun har praktisert i store og små samfunn av bhikkhunier, inkludert Amaravati og Chithurst, som tilhører Ajahn Chah tradisjonen i England.

Linker relatert til dette intervjuet:

Treasure Mountain linker:

Takk for at du lyttet til Treasure Mountain Podcast. Hvis du likte episoden, så vennligst del den med dine venner. Hvis du ønsker å støtte produksjonen av denne type innhold, så kan du hjelpe med en liten donasjon via Ko-fi systemet.

Gode ønsker,

Sol

Andre aktuelle innlegg