I denne episoden av Spirit Stories har vi som gjest Radan Kuča fra Tsjekkia som har startet opp interessen for buddhisme ved å sette opp kanalen Ajahn Brahm Cesky for å oversette læren til det tsjekkiske språket. Som du vil finne ut, har denne innsatsen allerede hatt stor påvirkning og kan allerede smitte over på lignende innsats for ukrainske oversettelser.

Dette intervjuet har informasjon om:

  • Radans utfordringer med å finne buddhismen i et land med nesten ingen buddhistiske organisasjoner
  • Hva inspirerte Radan til å starte en kanal for å oversette undervisningen til Ajahn Brahm, og hvordan han og andre frivillige har gått frem, og blitt så vellykket på bare ett og et halvt år
  • Hvordan den russiske invasjonen av nabolandet Ukraina har påvirket Tsjekkia og hva det tsjekkiske folk har gjort for å hjelpe ukrainere, samt deres innsats for å oversette buddhistisk undervisning til ukrainsk, for å hjelpe ukrainere med å takle krigstraumer
  • Og hva som er neste trinn i de tsjekkiske og ukrainske buddhistiske kanalene.

Linker referert til i denne episoden:

Treasure Mountain linker:

Takk for at du lyttet til Treasure Mountain Podcast. Hvis du likte episoden, så vennligst del den med dine venner. Hvis du ønsker å støtte produksjonen av denne type innhold, så kan du hjelpe med en liten donasjon via Ko-fi systemet.

Gode ønsker,

Sol

Andre aktuelle innlegg