Fra uminnelige tider har vi sett opp til helter for veiledning og som modeller for hvordan man kan leve et godtliv: mennesker med dyder som mot, tålmodighet, vennlighet og visdom. Men hvem er våre helter i dag? Vi lever i en tid med kjendiser og sosiale medier som påvirker. Men er kjendiser og sosiale medier-influensere våre helter?

For å svare på disse spørsmålene og mer, har vi med oss vår tilbake gjest, Ayya Santussika fra Karuna Buddhist Vihara i Nord-California for å diskutere temaet helter versus kjendiser i sosiale mediers tidsalder.

Og jeg tror hun er godt kvalifisert til å snakke om dette emnet etter å ha oppnådd bachelor og master grader i informatikk og jobbet som programvaredesigner og utvikler i femten år i San Francisco Bay Area − Ayya Santussika er godt kjent med datamaskiner og internett. Men på den annen side førte hennes søken etter dypere mening og måter å være til tjeneste på, til å utdanne seg til en interreligiøs minister i et fireårig seminarprogram som kulminerte med en Masters of Divinity-grad. Senere førte hennes søken til å bli ordinert som buddhistisk nonne, og Ayya Santussika har vært en bhikkhuni siden 2012. Og det har gitt henne tid til å reflektere over vår nåværende fascinasjon for de rike og berømte, og hva dette sier om hvor vi er i en nåværende kultur, samt søke etter edlere menneskelige egenskaper.

Linker fra episoden:

Treasure Mountain Podcast linker:

Takk for at du lyttet til Treasure Mountain-podcasten. Hvis du likte denne episoden, så del den med vennene dine. Hvis du ønsker å støtte meg til å produsere denne typen innhold i fremtiden, kan du støtte arbeidet mitt ved å tilby et tips eller bli støttespiller eller medlem av TMP via Ko-fi-betalingsappleten.

Sol Hanna

Andre aktuelle innlegg