Vår gjest i dag på Treasure Mountain Podcast er Bhante Akaliko. Akaliko Bhikkhu er en australsk munk i Theravada-skogtradisjonen. Han er den åndelige lederen av Little Dust og grunnlegger av Rainbodhi LGBTQIA+ Buddhist Community. Bhante Akaliko er også den åndelige rådgiveren for sentrale vest-buddhister og en kapellan ved Western Sydney University. Han sitter i styrene til Buddhist Council of NSW og Federation of Australian Buddhist Councils.

Bhante Akaliko tok en ordinasjon i 2016 og fikk full ordinasjon med Ajahn Brahm ved Bodhinyana i 2017. Han bodde i flere år sammen med Bhante Sujato ved tempelet ved verdens ende i Sydney og lever nå som en vandrende munk. Han jobber nå med å sette opp Little Dust Buddhist Community.

Little Dust kobler sammen samfunn over hele Australia til Buddhas lære. Målet er å lage Dhamma- og meditasjonsarrangementer for buddhister fra ulike kulturelle bakgrunner, så vel som nye buddhister og buddhistiske personer. Little Dust har som mål å gjøre buddhismen tilgjengelig for alle, spesielt i regionale og landlige områder hvor tilgangen til Dhamma er begrenset.

Så i denne episoden av Treasure Mountain Podcast skal vi se på arbeidet til Little Dust med å utvikle praksisfellesskap i Australias outback, men også for å ta opp det bredere spørsmålet om hva vi skal gjøre for å utvikle sin praksis både individuelt og som små grupper − for å støtte hverandre i dhammaen.

Linker fra denne episoden:

Treasure Mountain Podcast linker:

Takk for at du lyttet til Treasure Mountain-podcasten. Hvis du likte denne episoden, del den med vennene dine. Hvis du ønsker å støtte meg til å produsere denne typen innhold i fremtiden, kan du støtte arbeidet mitt ved å gi et tips eller bli en støttespiller eller medlem av Treasure Mountain Podcast via Ko-fi-betalingsappleten.

Sol Hanna

Andre aktuelle innlegg