Our guest today on Treasure Mountain Podcast is Bhante Akaliko. Akāliko Bhikkhu is an Australian monk in the Theravada forest tradition. He is the spiritual director of Little Dust and founder of the Rainbodhi LGBTQIA+ Buddhist Community. Bhante Akāliko is also the spiritual advisor of Central West Buddhists and a chaplain at Western Sydney University. He sits on the boards of the Buddhist Council of NSW and the Federation of Australian Buddhist Councils.

Bhante Akaliko tok en ordinasjon i 2016 og fikk full ordinasjon med Ajahn Brahm ved Bodhinyana i 2017. Han bodde i flere år sammen med Bhante Sujato ved tempelet ved verdens ende i Sydney og lever nå som en vandrende munk. Han jobber nå med å sette opp Little Dust Buddhist Community.

Little Dust kobler sammen samfunn over hele Australia til Buddhas lære. Målet er å lage Dhamma- og meditasjonsarrangementer for buddhister fra ulike kulturelle bakgrunner, så vel som nye buddhister og buddhistiske personer. Little Dust har som mål å gjøre buddhismen tilgjengelig for alle, spesielt i regionale og landlige områder hvor tilgangen til Dhamma er begrenset.

Så i denne episoden av Treasure Mountain Podcast skal vi se på arbeidet til Little Dust med å utvikle praksisfellesskap i Australias outback, men også for å ta opp det bredere spørsmålet om hva vi skal gjøre for å utvikle sin praksis både individuelt og som små grupper − for å støtte hverandre i dhammaen.

Links from this episode:

Treasure Mountain Podcast links:

Thank you for listening to the Treasure Mountain Podcast. If you enjoyed this episode please share it with you friends. If you’d like to support me to produce this type of content in future, you can support my work by offering a tip or becoming a Supporter or Member of Treasure Mountain Podcast via the Ko-fi payment applet.

Sol Hanna