Slides Framework

DNBF

Pilegrimsreise India

4. - 22. desember 2024

Bodh Gaya, Lumbini, Rådyrsparken, Gribbenuten, Kushinagar, Kapilvastu, Sravasti og Arangabad.

 • På turen i India

  Stedene vi skal besøke

  Pilegrimsreisen inkluderer de klassiske stedene i India og dagens Nepal som har blitt besøkt fra gammelt av. Nærmere bestemt følgende:

  • Bodh Gaya

   Der Buddha nådde full oppvåkning. I tillegg til hovedtempelet og Bodhitreet vil vi besøke seks ulike steder som Buddha var på rett etter sin oppvåkning.

  • Lumbini

   Buddhas fødested, som ligger sør i dagens Nepal, utenfor byen Siddharthanagar.

  • Rådyrparken

   Rådyrparken i Varanasi der Buddha gav sin første undervisning til sine fem første elever.

  • Gribbenuten

   Buddhas favoritt retreatsted i Rajagaha (Rajgir). Der vi vil ha morgenmeditasjon på toppen, ved siden av Buddhas hytte.

  • Kushinagar

   Der Buddha oppnådde parinibbana − det endelige målet med den spirituelle utviklingen i buddhismen.

  • Kapilavastu

   Buddhas hjemsted, der han vokste opp med sin familie. I dag markert med en stupa.

  • Sravasti

   Den historiske hovedstaden i det som på Buddhas tid var staten Kosala. Hjemstedet til Anathapindika, som donerte Jetavana grove, hovedkvarteret til Buddha og hans disipler.

  • Aurangabad

   Der Buddha relikvier er oppbevart, og vi besøker også Ajanta Ellora hulene.

 •  
 • Image Image
 • Reiselederen

  Mer enn 20 års erfaring

  Phalinee Sawangying er opprinnelig fra Thailand og har bodd i Australia i hele sitt voksne liv, der hun har lagt ned mye frivillig arbeid med å hjelpe BSWA. Hun har arrangert tilsvarende pilegrimsreiser til India 13 ganger tidligere siden 1998. Dette gjør at vi vil få en avslappende og trygg reise der vi kan konsentrere oss om egen praksis og opplevelsene på reisen.

  Å arrangere en så lang reise for så mange, er en stor jobb, så hun får hjelp fra Patricia − også fra Perth, Australia.

  • Phalinee

  • Patricia

 • Intruktørene

  Ajahn Nissarano og Ajahn Nitho

  Ajahn Nissarano er fra Australia, og blir hovedinstruktøren på reisen. Han har vært munk i 25 år, og har hatt sin trening både i Thailand, Australia og Sri Lanka.

  Ajahn Nitho er norsk, og har 15 års trening fra BSWA i Australia, med Ajahn Brahm.

  Det blir med både bhikkhus og bhikkhunis (mannlige og kvinnlige ordinerte) på turen, og disse vil gi undervisning på kveldene, som er koblet til de stedene vi besøker.

  • Ajahn Nissarano

   Spirituell leder for BSV i Melbourne, Australia, se nettsiden bsv.net.au

  • Ajahn Nitho

   Spirituell leder for DNBF i Norge, se nettsiden dnbf.org

 •  
 • Image Image

Praktisk informasjon om reisen

Vi skal reise sammen med en større gruppe mennesker fra Australia. De fleste av disse har nær tilknytning til BSWA i Perth der Ajahn Brahm er leder. Denne gruppen reiser fra Perth slik at de er fremme i Bangkok 4/12/2014. Totalt blir vi 50 personer på turen, og 15 av disse kommer fra Norge.

Noen av deltakerne fra Norge vil sikkert reise noe tidligere til Bangkok for å få noen dager i Thailand, for eksempel lørdag 2/12. I skrivende stund er billigeste billetter fra Oslo til Bangkok på denne dagen en direkteflyvning til NOK 3.700

Vi reiser samlet fra Bangkok til Bodh Gaya den 5/12. Denne billetten er inkludert og ordnes av reiseleder.

Returen fra New Delhi til Norge blir 22/12. Siden dette er nært innpå jul må billetten her også bestilles svært god tid i forveien. Denne er ikke inkludert og koster i skrivende stund rundt NOK 5.000

Vi anbefaler alle som skal være med å kjøpe billetter god tid i forveien og sjekke at dere har gyldig pass. (Må være gyldig minst 6 måneder etter avgang fra Norge).

Alle deltakerne må selv søke om multiple-entry visum for India (vi skal reise inn i India to ganger, først fra Thailand, så fra Nepal), og single-entry visum for Nepal.

Det er sterkt anbefalt å kjøpe reiseforsikring for turen, hvis du blir syk under reisen, eller ikke kan være med på turen likevel − av en eller annen grunn (reiseforsikring er ikke inkludert i prisen du betaler for denne reisen).

Det er sterkt anbefalt å ta nødvendige vaksiner for Thailand, India og Nepal i forveien, hvis du ikke allerede er vaksinert.

 • Overnatting

  Hotellene

  Hotellene som er plukket ut er av høy standard.

 •  
 • Image Image Image Image

India i desember

Klima

Det er varmt klima med ca rundt 25 grader på dagen og 13 på natta ved Bodh Gaya. Det vil være litt kaldere i Lumbini i Nepal, men bare rund 5 grader mindre enn i India.

Anbefalt bekledning er behagelige yoga-bukser og t-skjorte, samt langermet skjorte for solskjerming. Gjerne en fleecegenser for kalde kvelder. Det selges også mye fine klær i India til en billig penge, så du trenger ikke nødvendigvis ta med mye.

Reiseoperatør

Det er Pha-Lee Pty Ltd (ACN 076 320 628) i Australia som er reiseoperatør, og de har gjennomført denne turen i over 20 år i nær tilknytning til buddhistforeningen i Perth, BSWA. DNBF er ikke økonomisk eller juridiske ansvarlig for denne turen.

DNBFs spirituelle leder Nitho kjenner operatøren godt gjennom sitt 15 år lange opphold i Australia, har vært med på og kan anbefale denne pilegrimsreisen og operatøren.

Denne pilegrimsturen er mulig og så lavt priset fordi den er, og har vært basert på frivillig arbeid gjennom mange år.

Inkludert

Reisen sammen som gruppe starter i Bangkok, og følgende er inkludert i prisen:

* Overnatting på hotell i Bangkok siste natten før avreise til Gaya, India.

* Fly fra Bangkok til Gaya, India (Thai Airlines).

* 3 innenlands flyginger i India (IndiGo Airlines).

* 2x transport til/fra flyplass.

* Buss med aircondition i India.

* Overnatting på tomannsrom med den beste tilgjengelige standarden.

* 3 måltider hver dag.

* Alle inngangbilletter.

Pris og påmelding

Påmelding eller spørsmål til reisen, kontakt Erlend Neergaard på epost: retreat@dnbf.org

Prisen for hele reisen, hvor to personer deler rom, er på AUD 5.500

Med dagens kurs utgjør det NOK 38.503

Dette er kostpris for innlands flybilletter, leie av buss, overnatting, mat, osv. DNBF og BSWA har ikke noe overskudd på reisen, og alt er basert på frivillig arbeid.

Dette inkluderer ikke flybillettene Oslo-Bangkok og New Delhi-Oslo. Totalt inkludert flybilletter til/fra Norge vil prisen bli omtrent NOK 47.000.

Hvis du ikke ønsker å dele rom med én annen person, men ønsker eget rom på hotellene, er dette mulig ved å i tillegg betale AUD 2.100 (NOK 14.500).

Påmelding er bindende og krever innbetaling av depositum på AUD 3.000 (NOK 21.000) innen 31/3/2024. Reiselederen booker alt veldig god tid i forveien for å sikre at turen går som planlagt.

Avbestilling er mulig, men et gebyr på AUD 200 (NOK 1.380) påløper. Hvis flybillettene innland i India og hotellopphold allerede er kjøpt av reiseoperatør ved avbestilling, refunderes disse ikke, men deltaker kan selv refundere disse gjennom egen reiseforsikring. Reiseoperatøren kan gi fullstendig informasjon om avbestilling på forespørsel. Vi anbefaler deg å sjekke vilkårene på din reiseforsikring.

Det er 15 tilgjengelige plasser koordinert gjennom DNBF, og det er løpende påmelding frem til 31. mars 2024.