Den ukentlige nettmeditasjonen er nå satt på pause. 

Vi gjennomfører ukentlig meditasjon via Zoom torsdager 19:30 til 21:00.

NB: Fra og med 24/3 endrer vi godkjenningsmetode fra venterom til passord. Passordet for å logge på møtet er: torsdag

Først en kort intro, deretter meditasjon ca. 30 min, så en kort veiledning om et forhåndsbestemt tema, og til slutt blir det anledning til å stille spørsmål generelt eller om kveldens tema.

Tema for veiledningen blir annonsert på forsiden tidlig torsdagen.

Hvis du ønsker et bestemt tema for torsdagens veiledning, så send en epost til post@dnbf.org før torsdag – så vil ønsket bli vurdert. Du kan også i forkant sende inn et spørsmål til post@dnbf.org angående kveldens tema.

Leder for arrangementet er Ajahn Nitho, og alt vil foregå på norsk.

Arrangementet er gratis, men vi ser gjerne en donasjon for å dekke våre kostnader.

Dette er en fortsettelse av fredags-meditasjonen vi hadde i Oslo sentrum i 2021. På bakgrunn av vår erfaring, velger vi i 2022 å omprioritere vår innsats, både fordi vi har medlemmer spredt over hele landet, og fordi vi ønsker å bruke mer ressurser på å etablere mer permanente sentre.

Vi anbefaler tilkobling fra PC, eller smarttelefon, men du kan også ringe inn, om du ønsker, til nummer:

+47 2400 4736 Norway
+47 2400 4735 Norway

Link til Zoom møte
https://zoom.us/j/96926591475

Passord: torsdag

Møte-ID: 969 2659 1475

Kom gjerne med tilbakemeldinger på opplegget, tidspunkt, e.l.

Tidligere samlinger

26. mai 2022
Den beste gave å gi – å gi en gave er en god ting å gjør, men i følge Buddha, er den beste gave å plukke opp en trening i etikk, vennlighet og visdom.

19. mai 2022
FNs Vesak Feiring i Oslo 2022 – Buddhismens perspektiv på miljø-utfordringer.

12. mai 2022
Ajahn Brahms besøk i Norge, og hans fokus på glede/energi som fundamentalt for god meditasjon. Positive oppløftende mentale følelser, som oppstår som resultat av visdom under meditasjon, er svært viktig. Både for at meditasjonen skal være batterilading av sinnet for dagliglivet, for at vi skal kunne meditere lenge – og dermed få et rolig fredlig sinn, men også fordi det er et nødvendig fundament for dyp meditasjon, som gir oss store innsikter i vår egen natur.

5. mai 200
En samling bare med meditasjon, uten noe spesielt tema og undervisning, fordi Ajahn Nitho var på reise for undervisning.

7. april 2022
Buddhas likestilling mellom menn og kvinner – Buddhas modell basert på demokrati og likestilling. Buddhismen er verdens lengs-eksisterende demokratiske institusjon på planeten vår, og Buddha la ned likestilling mellom ordinerte menn og kvinner, som kalles bhikkhus og bhikkhunis.

24. mars 2022
Utvikling av høyere etisk adferd, et høyere sinn og høyere visdom – gruppemeditasjon, og instruksjoner om definisjonen av etisk adferd, et høyere sinn og høyere visdom.

17. mars 2022
Årsakene til innsikter og god meditasjon – som beskrevet av Buddha – gruppemeditasjon, og gjennomgang av Buddhas lære om hvordan oppvåkning og visdom er et resultat av dyp meditasjon, som igjen er et resultat av vakre mentale følelser i sinnet, som går helt tilbake til et grunnlag av etisk og moralsk adferd.

10. mars 2022
Buddhas respons på krig – et relevant men vanskelig tema om vold og krig, og et par korte tekster som forklarer Buddha sitt perspektiv.

3. mars 2022
Første gang via Zoom – dette var første gangen vi testet ut en meditasjonsamling via Zoom. Fin meditasjon, litt diskusjon og tilbakemelding rundt selve konseptet og litt om Russland/Ukraina. Ble enige om å legge til noe kort undervisning/veiledning etter meditasjonen, rundt et forhåndsbestemt tema.

17. desember 2021
GOD JUL – Jul er et fellesnordisk navn på den store festen som ble feiret omkring vintersolverv – som har røtter tilbake til 900 tallet. Navnet jul eller jól, kommer fra proto-germansk jehwlą, som betyr feiring – som er tema for denne Fredagskvelden. Leder for kvelden er Ajahn Nitho.

10. desember 2021
Anuruddha – Master of the Divine Eye
Før jul, passer det med en spennende historie om Buddhas nevø. Han var en av Buddhas flinkeste munker, og som sin spesialitet hadde han Dibbacakkhu eller The Divine Eye.

3. desember 2021
«Hvor langt er livet?» Kveldens meditasjon starter med en innledning om hvor lenge vi lever. Som menneske blir vi kanskje 100 år gammel. Når vi i neste liv, kanskje velger en annen type eksistens, hvor lenge lever vi der? Vi finner et spennede samenfall mellom Buddhas lære og dagens vitenskap innefor fysikk. Leder for kvelden er Ajahn Nitho.

26. november 2021
«Hvorfor jeg ble en munk, og grunnen til at jeg alltid kommer til å være det», er tema for fredagskvelden, ledet av Ajahn Nitho.

19. november 2021
«Tilfredshet med det som er», er for temaet for fredagens Emosjonsfokusert Mindfulness, ledet av Jaran de los Santos Olsen.

12. november 2021
The Hichhikers Guide to Samadhi – Dyp meditasjon eller samadhi, er alltid et spennende tema. En beskrivelse av reisen innover, mot bedre og bedre sinnstilstander og utvikling av visdom i meditasjon – en tur hvor vi faktisk haiker. Ajahn Nitho.

6. november 2021
«Sannheten kan bare finnes her og nå» er temaet for fredagens Emosjonsfokusert Mindfulness. Jaran de los Santos Olsen.

29. oktober 2021
Den spirituell treningen trinn for trinn – the Gradual Training of the Buddha. Ajahn Nitho

22. oktober 2021
Når sinnet vårt har det best – Hva er nøkkelen til best ubytte av meditation og spirituelt liv. Ajahn Nitho

15. okt, 8. okt, 1. okt, 24. sept, 17. sept og 10. sept 2021
Emosjonsbasert Mindfulness og Meditasjon. Jaran de los Santos Olsen

4. juni, 11. juni, 18. juni, 25. juni, 2. juli og 9. juli 2021
Etablering av en spirituell arena på Fredagskvelden i Oslo. Ajahn Nitho