The weekly online meditation is now paused. 

We are running a weekly meditation via Zoom Thursdays 7.30pm to 9pm.

NB: As of 24th of March, we are changing the approval method from waiting room to password. Passordet for å logge på møtet er: torsdag

First a short intro, then meditation approx. 30 min, then some teachings about a predetermined topic, and finally there will be an opportunity to ask questions in general or about the evening’s topic.

The topic of the teachings will be announced on the front page early Thursday.

If you want a specific topic for Thursday’s guidance, send an email to post@dnbf.org before Thursday – and your request will be considered. You can also send a question in advance to post@dnbf.org regarding the evening’s topic.

The leader of the event is Ajahn Nitho, and everything will take place in Norwegian language.

This event is free, but we are happy to receive a donation to cover the cost of the event.

This is a continuation of the Friday meditation we had in Oslo in 2021. Based on our experiences, in 2022 we choose to re-prioritize our efforts, both because we have members spread across the country, and because we want to spend more resources on establishing more permanent centers.

We recommend connecting from a PC or smartphone, but you can also make a phone call, if you wish, to the number:

+47 2400 4736 Norway
+47 2400 4735 Norway

Link to Zoom meeting
https://zoom.us/j/96926591475

Passord: torsdag

Meeting-ID: 969 2659 1475

Feel free to provide feedback on the consept, time, etc.

Previous events

26. mai 2022
Den beste gave å gi – å gi en gave er en god ting å gjør, men i følge Buddha, er den beste gave å plukke opp en trening i etikk, vennlighet og visdom.

19. mai 2022
FNs Vesak Feiring i Oslo 2022 – Buddhismens perspektiv på miljø-utfordringer.

12. mai 2022
Ajahn Brahms besøk i Norge, og hans fokus på glede/energi som fundamentalt for god meditasjon. Positive oppløftende mentale følelser, som oppstår som resultat av visdom under meditasjon, er svært viktig. Både for at meditasjonen skal være batterilading av sinnet for dagliglivet, for at vi skal kunne meditere lenge – og dermed få et rolig fredlig sinn, men også fordi det er et nødvendig fundament for dyp meditasjon, som gir oss store innsikter i vår egen natur.

5. mai 200
En samling bare med meditasjon, uten noe spesielt tema og undervisning, fordi Ajahn Nitho var på reise for undervisning.

7. april 2022
Buddhas likestilling mellom menn og kvinner – Buddhas modell basert på demokrati og likestilling. Buddhismen er verdens lengs-eksisterende demokratiske institusjon på planeten vår, og Buddha la ned likestilling mellom ordinerte menn og kvinner, som kalles bhikkhus og bhikkhunis.

24. mars 2022
Utvikling av høyere etisk adferd, et høyere sinn og høyere visdom – gruppemeditasjon, og instruksjoner om definisjonen av etisk adferd, et høyere sinn og høyere visdom.

17. mars 2022
Årsakene til innsikter og god meditasjon – som beskrevet av Buddha – gruppemeditasjon, og gjennomgang av Buddhas lære om hvordan oppvåkning og visdom er et resultat av dyp meditasjon, som igjen er et resultat av vakre mentale følelser i sinnet, som går helt tilbake til et grunnlag av etisk og moralsk adferd.

10. mars 2022
Buddhas respons på krig – et relevant men vanskelig tema om vold og krig, og et par korte tekster som forklarer Buddha sitt perspektiv.

3. mars 2022
Første gang via Zoom – dette var første gangen vi testet ut en meditasjonsamling via Zoom. Fin meditasjon, litt diskusjon og tilbakemelding rundt selve konseptet og litt om Russland/Ukraina. Ble enige om å legge til noe kort undervisning/veiledning etter meditasjonen, rundt et forhåndsbestemt tema.

17. desember 2021
GOD JUL – Jul er et fellesnordisk navn på den store festen som ble feiret omkring vintersolverv – som har røtter tilbake til 900 tallet. Navnet jul eller jól, kommer fra proto-germansk jehwlą, som betyr feiring – som er tema for denne Fredagskvelden. Leder for kvelden er Ajahn Nitho.

10. desember 2021
Anuruddha – Master of the Divine Eye
Før jul, passer det med en spennende historie om Buddhas nevø. Han var en av Buddhas flinkeste munker, og som sin spesialitet hadde han Dibbacakkhu eller The Divine Eye.

3. desember 2021
Hvor langt er livet?” Kveldens meditasjon starter med en innledning om hvor lenge vi lever. Som menneske blir vi kanskje 100 år gammel. Når vi i neste liv, kanskje velger en annen type eksistens, hvor lenge lever vi der? Vi finner et spennede samenfall mellom Buddhas lære og dagens vitenskap innefor fysikk. Leder for kvelden er Ajahn Nitho.

26. november 2021
Hvorfor jeg ble en munk, og grunnen til at jeg alltid kommer til å være det”, er tema for fredagskvelden, ledet av Ajahn Nitho.

19. november 2021
«Tilfredshet med det som er», er for temaet for fredagens Emosjonsfokusert Mindfulness, ledet av Jaran de los Santos Olsen.

12. november 2021
The Hichhikers Guide to Samadhi – Dyp meditasjon eller samadhi, er alltid et spennende tema. En beskrivelse av reisen innover, mot bedre og bedre sinnstilstander og utvikling av visdom i meditasjon – en tur hvor vi faktisk haiker. Ajahn Nitho.

6. november 2021
«Sannheten kan bare finnes her og nå» er temaet for fredagens Emosjonsfokusert Mindfulness. Jaran de los Santos Olsen.

29. oktober 2021
Den spirituell treningen trinn for trinn – the Gradual Training of the Buddha. Ajahn Nitho

22. oktober 2021
Når sinnet vårt har det best – Hva er nøkkelen til best ubytte av meditation og spirituelt liv. Ajahn Nitho

15. okt, 8. okt, 1. okt, 24. sept, 17. sept og 10. sept 2021
Emosjonsbasert Mindfulness og Meditasjon. Jaran de los Santos Olsen

4. juni, 11. juni, 18. juni, 25. juni, 2. juli og 9. juli 2021
Etablering av en spirituell arena på Fredagskvelden i Oslo. Ajahn Nitho