Minihus til Ajahn Nitho

Vårt første bygning blir et minihus til Ajahn Nitho. Ferdig bygget blir det fraktet på lastebil frem til en fremtidig midlertidig tomt, tidligst sommeren 2024. Bygningen blir senere flyttet videre til en permanent eiendom som DNBF vil kjøpe.

I mellomtiden trenger vi dine gode råd: Hvor er det mulig for Ajahn Nitho å bo i Oslo-området? Det kan være på en gård, en fritidseiendom eller kolonihage eller noe lignende… og vi trenger ikke en stor tomt.

Dette er et viktig og verdifult neste trinn for foreningen, det passer foreningens økonomiske situasjon i dag og vil gi erfaring med drift, og skape grunnlag før fremtidig større eiendoms- og byggprosjekt.

Enklere godkjenning fra kommune

Bygningen kommer innenfor reglene for minihus, og fra 1. juli 2023 gjelder det nye regler som gjør det enklere å få kommunens tillatelse. Den nye plan og bygningsloven er en ja-lov (se artikkel i NRK), dersom man tilfredsstiller forskriftskravene så kan ikke kommunen si nei til å bo i huset.

Vet du om et alternativ?

Hvis du eller noen du kjenner, kanskje kan hjelpe med en midlertidig tomt rundt Oslo et sted − så send en epost til post@dnbf.org