Venabu retreat april 2023

Vi har nå bare 10 plasser igjenVenabu-retreatet 22. til 29. april. Vi har passert 40 påmeldte – både fra Norge, Sverige, Finland og USA – og det kommer snart en e-post til alle påmeldte med praktisk informasjon. Ayya Canda fra England, sammen med Ajahn Nitho fra Norge er instruktører. Den norske munken Ajahn Ajito (Sindre) kommer én av dagene på besøk og vil også undervise. Dette er et internasjonalt retreat, og all undervisning blir på engelsk.

Den spirituelle geografien

Helgen 25. og 26. mars arrangerer vi helgeretreat på Pranahuset i Sandvika, med Jaran DeLos Santos Olsen som instruktør. Fokuset vil være på innsikter i buddhistisk filosofi og psykologi. Instruktøren Jaran, tidligere buddhistmunk og nå klinisk psykolog, har laget et unikt kart over verden, som viser vei via emosjonsfokusert mindfulness og meditasjon.

Årsmøte 2023 den 16. april

DNBF arrangerer årsmøte søndag 16. april, i et senere annonsert lokale og klokkeslett i Oslo. Alle medlemmer er velkommen. Årsmøtet skal blant annet velge styret, og vi har 8 personer som vil sitte i styret og hjelpe DNBF fremover i 2023 – som blir et spennende år med gjester fra inn- og utland.

Ajahn Brahmali weekend retreat

Norske Ajahn Brahmali kommer til Norge for å inspirere og undervise meditasjon og buddhisme 9. – 11. juni. Mer informasjon om tema og sted kommer senere. Ajahn Brahmali har vært munk i snart 30 år, og tilhører foreningen BSWA i Vest-Australia.

Fjellretreat 2023

Det blir fjellretreat i jui/august også i år. Som i fjor, blir dette et ca. 4 uker langt retreat, der ledere fra DNBF vil være en indre kjerne gjennom hele retreatet, og deltakere kan komme og gå de dagene de ønsker – og vi anbefaler deltakere å komme i små grupper. Dette er for de som liker friluft, og som vil kombinere turer i fjellet, med meditasjon og sosialt/inspirasjon/diskusjon på kvelden. Idéen bak dette arrangementet, er å lage noe for spirituelt interessert generelt – også for de som tilhører andre trossamfunn. Dette er fortsatt et lite og ukjent arrangement – men vi jobber mot å lage en spennende mix av spirituelle mennesker, som kan møtes, praktisere og utvikle vennskap i den norske fjellheimen.

Ajahn Brahm som spirituell rådgiver

Ajahn Brahm, spirituell leder for BSWA i Australia, samt mentor og venn av Ajahn Nitho, har nå fått rollen som Spiritual Adviser (spirituell rådgiver) for foreningen vår. Han har påtatt seg denne rollen, for å hjelpe styret og foreningen fremover mot prosjekter vi ønsker å realisere i Norge.