Nitho og Erlend fra DNBFs styre var på besøk i Thailand i februar 2023 – vi skulle besøke læreren Ajahn Ganha (nevøen til nå avdøde Ajahn Chah), som har en stort eiendom i nasjonalparken Khao Jai, med grense til den største jungelen i Thailand.

Det ble en fin anledning til å møte buddhistisk kultur på det beste, med høy fokus på praksis og undervisning. Ekstra spennende var det med ville elefanter og ville hester, som også kom på besøk under vårt opphold fra jungelen.

 

Andre aktuelle innlegg

  • Ut i naturen, ro for sinnet, trim for kroppen på Hardangervidda – enkelt liv og masse tid til egen praksis!

  • Foreningens første besøk og kurs i Bergen var fullbooket, og tross konkurranse med sol og sommer ble det mye undervisning, diskusjon og prøving av ulike meditasjonsmetoder.

  • Norske Ajahn Brahmali kom en tur innom Norge for å undervise metoden Buddha brukte for å nå oppvåkning − meditasjon på pusten. Tross en forkjølelse, slik at Ajahn Nitho måtte være oppvarmings-munk på fredagen, ble det en fin presentasjon og mange spørsmål besvart.