I april 2023 gjennomførte DNBF sitt først store 7 dagers retreat på Venabu Fjellhotell. 47 personer var påmeldt, men på grunn av streik og litt sykdom, ble vi 42 deltakere, samt Venerable Canda (fra Oxford, England) og Ajahn Nitho som instruktører. Det ble undervisning, guiding og privat veiledning av den åtte-delte-veien og de fire edle sannheter, som inkludert meditasjon, oppmerksomhet, innsats, vennlighet/godhet (metta), medfølelse, tilfredshet, og mye mer. I tillegg var det spørsmål og svar på kvelden.

Dette var et stille retreat, med mye meditasjon og praksis, kombinert med turer i fineværet – enten med sko eller ski. Mange fikk imponerende resultat, og merkbar fordypning av sin meditasjon – som brukes for å utvikle visdom og forståelse.

Spesielt gledelig, var at hele den «4-fold-sangha» var til stede – en fullt ordinert bhikkhuni (Venerable Canda), en fullt ordinert bhikkhu (Ajahn Nitho), samt praktiserende både menn og kvinner.

Venabu Fjellstue
De fleste ble med på gruppebildet (som er publisert med tillatelse).
Jon Endre Mørk (i midten) - leder for retreatet og DNBF
Et stille sinn...
Canda og Nitho utendørs