Livssynssamfunnet DNBF

Vi jobber med å bli registrert som livssynssamfunn fra nyttår, og vi trenger minst 50 medlemmer for å nå målet om registrering og statsstøtte. I dag har vi 44 medlemmer som har registrert seg med fødselsnummer i vårt livssynsamfunn. Det er fortsatt dager igjen til 1. januar 2024 som er statens frist. Hvis du ønsker å støtte vårt arbeid for å legge til rette for praksis og realisering av Buddhas lære, setter vi veldig stor pris på om du tar steget og melder deg inn i livssynssamfunnet DNBF.

Du melder deg inn her:
https://dnbf.org/livssynssamfunn-dnbf/

Vi har tidligere vært en forening registert i Brønnøysund med 85 medlemmer, men det er ikke det samme som et livssynssamfunn og utløser ikke statsstøtte.

Les mer om medlemskap på denne siden.

Venerable Canda − Oxford

Vår spirituelle rådgiver Venerable Canda fra Oxford har nå funnet den ideelle eiendommen for kvinner som ønsker å dedikere sitt liv til trening og undervisning i Europa. Eiendom i Oxford er ikke billig, men donasjoner til 27.000.000 kroner er nå på plass, og bare detaljer gjenstår! Vi ser frem til å høre om fortsettelsen! Les mer i denne artikkelen.

Pilegrimsreise 2024 − India

Fra 4. til 22. desember 2024, blir det arrangert en pilegrimsreise til India, som inkluderer de sentrale stedene i buddhismen: Bodhgaya, Rajgir, Varanasi, Kushinagar, Lumbini, Kapilvastu og Sravati, samt til slutt Ajanta Ellora hulene. Australske Ajahn Nissarano blir faglig veileder, dette blir en engelsk-språklig tur med deltagere fra Europa og Australia, og Ajahn Nitho blir med på turen sammen med den norsk gruppen.

Dette er en enestående mulighet til å oppleve de sentrale stedene i buddhismen lære − å fysisk gå i Buddhas fotspor − samtidig som sentral undervisning forbundet med de besøkte stedene blir gitt på kvelden.

En svært erfaren turleder, med mange års erfaring med turen, har gjennom årene valgt ut gode busser, de beste stedene for overnatting og bespisning for deltakere med en vestlig kultur-bakgrunn. Det vil være begrenset antall plasser tilgjengelig, og våre medlemmer har prioritet.

Du kan melde din ikke-bindende interesse på denne nettsiden, du får da tilsendt en epost når full informasjon og påmelding er mulig.

8 dagers retreat Canda & Nitho – Venabu

Uten aktiv annonsering har vi allerede nå 60 forhåndspåmeldte til 8 dagers retreatet med Venerable Canda og Ajahn Nitho på Venabu i april 2024 − og vi har egentlig bare plass til 50 personer. Vi åpner opp for bindende påmelding tidlig i januar, først for medlemmer, så til alle andre. Mer informasjon om retreatet finnes her.

9 dagers jhana retreat – Oslo

Vi jobber med å finne lokalisering til et mindre, men veldig dedikert dyp-meditasjonsretreat nært Oslo i juni. Ajahn Nitho blir instruktør, og målet er å tilby fordypning for de som allerede har en praksis, og kan ha en dedikert praksis i 9 dager. Dette er ikke et retreat for nybegynnere, vi setter bevisst en max grense på 20 deltakere, og fokuset blir det praktiske rundt dyp-meditasjon, samt viktig teori fra Buddha som gir perspektiv og forståelse for hvorfor jhana er så sentral i buddhismen.

8 dagers retreat Bhante Sujato – Venabu

Til høsten kommer Bhante Sujato til Norge for å undervise både et 8 dagers retreat på Venabu i oktober, samt et weekend retretat i Oslo. Bhante Sujato er mest kjent for sin dedikasjon til å bevare og kommunisere den originale undervisningen fra Buddha via nettsiden suttacentra.net − der hele Buddhas lære finnes tilgjengelig, på mange språk, inklusive litt på Norsk. Sammen med Bhante Sujato, har vi fått med oss vår fremste ekspert i Norge, Kåre A. Lie, for å hjelpe oss med sin dype kompetanse. Mer informasjon senere.

Weekend retreat − Oslo, Stockholm, Tromsø, Stavanger og Trondheim

Det jobbes nå i mange mindre grupper rundt om i landet, for å arrangere weekend retreat i flere byer, samt etter invitasjon fra Sverige også i Stockholm. Så i løpet av vinteren/vår blir det undervisning i Stockholm, Oslo, Tromsø, Stavanger og Trondheim. Etterhvert som datoene blir spikret, vil det bli annonsert på våre nettsider og facebook. Det blir spesielt mye aktivitet i Oslo i 2024 – vi planlegger 8 weekend retreat/kurs med 5 forskjellige lærere fra inn og utland.

Så, da gjenstår det bare at styret i DNBF hilser alle:

God Jul og Godt Nytt År