Vi hadde ca 60 gjestedøgn, og det ble undervist grunnleggende meditasjon, metta meditasjon, grunnleggende buddhisme, den åtte-delte veien, de fire fokus for oppmerksomheten, og mer. Vi hadde felles meditasjoner, samt diskusjoner og spørsmål/svar.

Denne sommeren har vi lært mye om klimaet i fjellet, og begrensninger dette setter – og erfaringen er at vi må tilby en bedre standard neste år – både for overnatting og undervisningslokaler. Både regndager og kulde ble for krevende, så bare de mest naturglade fant seg til rette. Likevel er tilbakemeldingen på retreatet svært gode.

Men når været var fint – så strålte fjellheimen – med fine temperaturer, trim for kroppen og ro for sinnet. Her er noen bilder:

 

Basen vår ved Bygdin-vannet, nært Fondsbu
Mjølkedalen og Mjølkedalsbreen

Andre aktuelle innlegg

  • Ut i naturen, ro for sinnet, trim for kroppen på Hardangervidda – enkelt liv og masse tid til egen praksis!

  • Foreningens første besøk og kurs i Bergen var fullbooket, og tross konkurranse med sol og sommer ble det mye undervisning, diskusjon og prøving av ulike meditasjonsmetoder.

  • Norske Ajahn Brahmali kom en tur innom Norge for å undervise metoden Buddha brukte for å nå oppvåkning − meditasjon på pusten. Tross en forkjølelse, slik at Ajahn Nitho måtte være oppvarmings-munk på fredagen, ble det en fin presentasjon og mange spørsmål besvart.