I november 2023 ble DNBF den første gruppen som fikk bruke det nye retreat-senteret «Troset» rett utenfor Trondheim, et senter som egner seg for grupper på 10-12 personer, men som i fremtiden vil ha overnatting og hall for enda flere.

Vi hadde deltakere blant annet fra Trøndelag, Oslo, Bergen og Sverige på dette 9-dagers retreatet – og fordelen med en mindre gruppe, er at gruppen gjerne blir uformell og åpen.

Dette ble et supert retreat i nye lokaler − mye meditasjon, undervisning, guiding og spørsmål/svar, og god stemning. Det manglet heller ikke på resultat i deltakernes fordypning.

Vi er invitert tilbake til Troset – og vi kommer gjerne igjen!

Retreatleder Mona

Resepsjons-området

Qi-gong og Gong

Heidi Troset, som driver reterat-senteret, underviste Qi-gong til de som ønsket − en glimrende variasjon rundt mye meditasjon. Heidi sørget også for en vibrerende avsluttnings-seremoni på retreatet, ved å spille på noen store gong-er.

Buddhismen fester seg

Det ble også slått fast på retreatet at buddhismen nå holder på å «feste seg» i den norsk kulturarv. Under en lunsj, ble en varm gryte satt rett ned på et bord − vel og merke et antikvitet-bord fra 1600 tallet! «Bad karma» var meldingen fra senter-ledelsen − med et smil.