Buddha fikk to nye sjefs-disipler fra deltakerne på fjellretreatet (se bildene her), og i følge giverne er dette sjefs-disipler som søker visdom. Så foreningen vil følge opp, og vi planlegger disse arrangement for de som er sultne på visdom:

Weekend mindfulness retreat

Jaran de los Santos Olsen vil lede et weekend-retreat med fokus på mindfulness, selvmedfølelse og innsikt den 31. september og 1. oktober. Det blir arrangert på nye Pranahuset i Sanvika/Oslo.

Jaran er psykolog med spesialisering i emosjons-fokusert terapi, og tidligere munk i Ajahn Chah tradisjonen i Thailand. Med bakgrunn i egne opplevelser og utfordringer på veien har han satt sammen en tilnærming til åndelig praksis som kombinerer de klassiske metodene fra Buddhismen med erfaringer fra psykoterapi, i et humanistisk-idealistisk filosofisk rammeverk.

Retreatet vil bestå av guidede og stille meditasjoner, og utforsking av relevante temaer med utgangspunkt i opplegget Jaran har laget. Mer informasjon kommer snart.

9 dagers retreat ved Trondheim

Trondheims-gruppa er nå i mål med et 9-dagers reterat på Troset Gård rett nord for Trondheim. Ajahn Nitho er instruktør, og undervisningen blir på norsk. Retreatet går lørdag 4. til søndag 12. november 2023. Oppmøte til varm suppe kl. 18.00 første lørdagen, og avsluttes siste søndag etter lunsj. Medlemmer i DNBF har prioritet, og vi har bare noen plasser igjen. Påmelding skjer på denne nettsiden.

Weekend retreat

Ajahn Ajito kommer helgen 16. og 17. desember for å undervise et weekend retreat på Helsehuset iSenter i Oslo. Ajahn Ajito holder for øyeblikket på med å bygge hytter og meditasjonshall i skogen rett sør om Lillehammer. Mer informasjon om hans weekend retreatet kommer om ikke så lenge.

Venabu 8 dager retreat

DNBFs spirituelle rådgiver, Venerable Canda fra Oxford, UK, kommer tilbake i april 2024 for å gjenta årets suksess på Venabu Fjellhotell. De gode forholdene på Venabu ved Rondane Nasjonalpark, og tilbakemeldingene fra årets deltakere, gjør at vi setter opp et nytt engelsk-språklig retreat med Venerable Canda og Ajahn Nitho som instruktører – der alle får eget rom med bad, og vi har fjellstuens egen kokk som sørger for svært god mat. Det er mulig å melde ikke-bindende interesse og få mer informasjon på denne nettsiden.